Gradjevinske usluge

  • Kopanje temelja
  • Mašinsko iskopavanje temelja za kuće i zgrade
  • Kopanje bazena

Pozovite nas i doćićemo do vas
064 444 8992


U izgradnji kuća, kopanje temelja bagerom je čest pristup. Ovaj proces koristi tešku mehanizaciju kako bi se brzo i efikasno iskopao temelj za kuću. Evo nekoliko ključnih koraka u ovom procesu:

  1. Priprema terena: Pre nego što bager počne sa kopanjem, teren se priprema. To uključuje uklanjanje prepreka, nivelisanje površine i obeležavanje granica temelja.
  2. Izbor bagera: Za kopanje temelja koriste se različite vrste bagera, kao što su mini bageri ili veći bageri. Izbor zavisi od veličine temelja i dostupnosti mehanizacije.
  3. Kopanje temelja: Bager se postavlja na odgovarajuću dubinu i počinje sa kopanjem. Operater bagera pažljivo prati planirane dimenzije temelja.
  4. Uklanjanje iskopane zemlje: Iskopana zemlja se uklanja sa gradilišta. Ovo može uključivati transport kamionima ili drugim sredstvima.
  5. Priprema za betoniranje: Nakon što je temelj iskopan, sledi priprema za betoniranje. To uključuje postavljanje armature i izradu oplata.
  6. Betonski radovi: Kada je temelj spreman, beton se uliva u oplate. Nakon sušenja, temelj je spreman za dalju izgradnju.