Otpušavanje začepljenih odvoda

Pozovite nas i doćićemo do vas
064 444 8992

Rešavanje začepljenja odvoda, cevi, kanalizacije, sudopere, umivaonika, tuš kabine.


Zašto se odvodi blokiraju? U našem pokušaju da sprečimo ili popravimo odvodne cevi, korisno je naučiti kako se najčešće pojavljuju. U stambenom objektu mogu se pojaviti dve glavne vrste blokada. Pojedinačni odvod može se začepiti u kuhinji odlaganja previše smeća iz hrane u smeće. Odvodi iz kupatila, uglavnom odvodi za tuširanje, začepljuju se dlakom i ostalim otpadom. Rezervne kopije u više odvoda su pokazatelj da je vaša glavna kanalizaciona linija blokirana. Krivac ovih začepljenja obično je isti od jedne do druge kuće. Vlasnici kuća često traže previše svojih odvodnih i kanalizacionih linija, od upotrebe previše toaletnog papira, ispiranja papirnih peškira i raznih drugih stranih predmeta koji pronađu svoj put u naše odvodne sisteme. Mogu li da koristim klišeje i sredstva za čišćenje hemijskih odvoda? Ukoliko imate spor odlayak vode u slivnik umivaonik ili kadu je uobičajeni znak da nešto blokira vaš kanalizacioni sistem. Jedan od prvih načina koji vlasnik kuće može pokušati je korišćenje hemijskih sredstava za izbacivanje začepljenja. Iako su hemije korisne pri ispuštanju začepljenja u pojedinačnom toaletu ili odvodu, oni su beskorisni ako je vaša blokada u glavnom kanalizacionom vodu. Često se vlasnik kuće odluči za pokušaj čišćenja začepljenja korišćenjem bilo kog hemijskog sredstva za čišćenje otpadnih voda trenutno na tržištu. Iako ova kaustična sredstva za čišćenje mogu biti korisna u kratkom roku, potencijalne opasnosti po zdravlje i oštećenja na vašim cevima čine ih lošom idejom. Šta vodoinstalateri koriste za odčepljivanje odvoda Ručne odvodne zmije – Zmija za odvodnjavanje, poznata i kao vodoinstalaterska zmija, mali je vijak koji se rotira dok se fizički gura kroz odvod. Ručni odčepljivači su vrlo korisni u uklanjanju jednostavnih začepljenja odvoda ili toaleta, uklanjanju ostataka i propuštanju kroz kanalizacioni sistem. Motorizovana odvodna zmija – Motoristična zmija za odvodnjavanje dovodi se na mesto posla kada zmija sa ručnim drenažom ne može da obavi posao. Obično će se motorizovana zmija ubaciti u otvor za pročišćavanje kanalizacije van vašeg doma. Motorizirani vijači imaju maksimalni domet od oko sto pedeset stopa i mogu očistiti mnogo veća začepljenja od zmija na kojima se ručno upravlja.

Hidro-mlazna mašina – Ako je vaš vodovodni tehničar izvršio čišćenje odvoda motornim pužom i nije imao uspeha, obaviće video pregled vaših kanalizacionih vodova. Ako je otkrivena blokada dalje od vaše kanalizacione linije, često se preporučuje hidro-mlazna usluga. Mašine za hidroizolaciju koriste mlazne vode pod visokim pritiskom da bi se odnutra ispraznili bilo koji otpad u kanalizacionim vodovima. Proces ubrizgavanja vode je toliko temeljit da vraća vaše odvodne i kanalizacione cevi u novonastalo stanje.

Ko može odčepiti moju odvodnu cev u Beogradu? Ko može odčepiti moj odvod? Ako ste isprobali sve savete koji rade sami, a začepljenje i dalje nije nestalo, vreme je da pozovete ovlašćenog i iskusnog vodoinstalatera da obavi posao. Profesionalne vodovodne kompanije poput Vodoinstalater Beograd AQUA SPEED vodovodnih i kanalizacionih usluga imat će iskustvo i opremu za uklanjanje začepljenja bez obzira gde se nalazi. Nazovite nas već danas da zakažete vašu besplatnu procenu ili besplatno drugo mišljenje kod najbolje kompanije za čišćenje odvoda u Beogradu.